Tak til
 


  
05/05 2023

HHX Rønde - nu også med basketball på skoleskemaet

Basketball bliver også en af de idrætsgrene, der vil komme til at præge Handelsgymnasium Rønde.


I samarbejde med Tåstrup GF planlægger handelsgymnasiet at tilbyde baskettræning, styrketræning, undervisning i idrætsskader og førstehjælp, dommer- og dommerbordskursus og et trænerkursus.

Det bliver Flemming Mogensen, der får ansvaret for basket-undervisningen. På Djursland er Flemming kendt som en basketball ildsjæl, der træner unge i både Norddjurs og Syddjurs kommune.

- Jeg synes, det er en strålende ide at kombinere sport med en gymnasial uddannelse. Det er jo efterhånden meget almindeligt at gøre det i de større byer eller i byer med store sportsklubber, men her på Djursland er der jo ikke så mange tilbud i den retning, siger Flemming Mogensen.

På Djursland er basketball en ganske lille sportsgren og et forholdsvis nyt alternativ til håndbold og fodbold. Derfor håber Handelsgymnasium Rønde og Flemming Mogensen at kunne trække unge basket-interesserede fra hele Djursland, fra Randers og fra Århus.

- Man behøver ikke at være drøngod til basketball for at deltage i undervisningen, og det bliver bestemt ikke et elitært projekt. Vi går efter basketball-spillere, der er seriøse omkring deres sport og kan lide at lægge engagement og timer i deres klub. Jeg tror, at det her initiativ kan være med til at give sporten en opblomstring, siger Flemming Mogensen.

Handelsgymnasium Rønde håber, at mellem 10 og 15 basketball-interesserede unge vil melde deres ankomst til studiestart i august, så der vil kunne blive etableret to hold med udskiftningsspillere. Basketball bliver blot én af flere sportsgrene, der bliver tilbudt på Sport & Adventure-linjen. Hvad de øvrige sportsgrene bliver, ligger endnu ikke fast.

Ideen bag alle aktiviteter på Handelsgymnasium Rønde vil være at udfordre ”det hele menneske” ved at kombinere sport, uddannelse, frivilligt arbejde og menneskelige relationer.

Kilde: VID

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam