Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Amtsborgmesteren og sygehusene

Niels Kjeldsen fra Grenå var i sin tid én af de ivrigste debattører, dengang det handlede om at bevare Grenå Sygehus. Hans pen er ikke løbet helt tør, for en artikel fra Jyllands Posten om Flensted-Jensens vrede over de konservatives forslag om at nedlægge amterne og kun lade regionale sygehusråd være tilbage får ham til at ironisere over amtsborgmesterens klamren sig til amternes rolle. Han skriver:

”Tak til amtsborgmester Flensted-Jensen for en interessant og velformuleret artikel i JP Århus fredag d. 15. august imod de konservative planer om at nedlægge amterne og samle sygehusene i tre landsregioner.

I artiklen udtaler amtsborgmesteren: ”Forslaget bunder i skrivebordstænkning fra mennesker uden indsigt i det praktiske arbejde”, og videre skriver Flensted-Jensen: ”Vi skal organisere os efter patienternes behov og have et godt net af centralsygehuse”.
Selv om det ser ud som om, at meget i artiklen kunne være genbrug fra Flensted-Jensens valgkamp imod at lukke Skanderborg Sygehus, bliver artiklen og argumenterne bestemt ikke ringere af dén grund.

Tænk, hvis vi havde haft en kapacitet med dette format og denne indsigt med os, da vi kæmpede imod lukningen af Samsø, Odder og Grenå Sygehus, så kunne det være, vi stadig havde haft et velfungerende sygehusmiljø i Århus Amt i stedet for, som det er nu, hvor alle render rundt mellem hinanden og har besvær med at få tingene til at fungere.
De mest synlige resultater af lukningerne af sygehusene er de øgede ventelister og de menneskelige omkostninger. Så jeg synes som amtsborgmester Flensted-Jensen: Lad os bevare sygehusene!

Og ellers mener jeg, vi kan undgå megen overflødig administration, hvis de overflødige amter nedlægges.”

Skrevet af Niels Kjeldsen fra Grenå i Grenå Bladet d. 2. september


Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam