Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om sammenlægning og demokrati

I dag bringer vi et nyt indlæg i den verserende debat om kommunesammenlægninger og deres virkninger for demokratiet mellem en SF`er fra Randers og LO Randers. Førstnævnte skriver:


”Henrik Leth bruger overskriften ”Ikke nødvendigvis mindre demokrati” i sit svar d. 3. juli på min kritiske holdning til LO Randers` positive holdning til storkommuner.

Hans svar virker, som om han har lidt dårlig samvittighed over, at LO Randers ”glemte” demokrati. Det tyder hans eksempel med Mejlbys manglende indflydelse i Randers Byråd også på. Der vil jo altid - uanset, hvor stor/lille en kommune er - være folk på den anden side grænsen.

Leth påstår, at kraft- og udviklingscentre har de bedste vilkår i storkommuner. Hvorfor nu det? Kan sådanne centre ikke være fællesopgaver kommunerne imellem? Ligesom mange andre områder burde være det, hvis ikke lovgivningen bremsede det. Leth postulerer: ”velfærden kræver, at kræfterne samles” - hvis det er rigtigt (jeg har mine tvivl), er det så nødvendigvis i en storkommune?
Mine kritiske bemærkninger er båret frem af - for det første, at jeg tillægger det stor betydning, hvad LO-Randers mener - for det andet, at der i udtalelsen om storkommuner lægges størst vægt på, at skatteområderne ændres fra tre til to og derved uden videre nedlægger amterne - og at demokrati overhovedet ikke nævnes.

Det gør Leth så, men uden særlig entusiasme og engagement.

Jeg håber fortsat på, at forretningsudvalget i LO-Randers vil tage sin beslutning om at anbefale storkommuner op til revision.”

Skrevet af Hans Ørsted fra Randers i Randers Amtsavis fredag d. 11. juli

Kilde: Randers Amtsavis

Rex, redaktion 11


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam