Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om familiesammenføringer

Den lokale leder af Radikal Ungdom blander sig nu også i den verserende debat om problemerne omkring regeringens stramninger af reglerne for familiesammenføringer og de mulige konsekvenser for menneskerettighederne, hvis man kun lader reglerne gælde for muslimer. Han skriver:


”I de seneste dage har der været megen debat om VKO`s stramninger af familiesammenføringer. Det drejer sig om retskravet for familiesammenføringer og om tilknytningskravet. Retskravet blev fjernet, og tilknytningskravet betyder, at mange danskere må bo i udlandet med deres elskede. Hvis man har boet i USA og møder én der, så er tilknytningen til USA størst, uanset hvor ærkedansk man er. Denne problemstilling, som vi (ung)radikale gjorde opmærksom på for et år siden, da loven blev vedtaget, vil VKO endelig gøre noget ved.
Dansk Folkeparti`s Herholdt Braad siger, at menneskerettighederne er problemet. De siger, at man ikke må diskriminere, og det er åbenbart til DF`s store irritation, for så kan man ikke bare sige, at loven kun gælder for muslimer.

Integrationsminister Bertel Haarder sagde forleden, at man vil justere loven, således at danskere med ”lang varig tilknytning” kan få familien bragt hertil. Haarder mener ikke, at det er diskrimination, da alle kan have ”lang varig tilknytning” til Danmark.
Helt ærligt: hvad er forskellen? Der er kun etniske danskere, der har ”lang varig tilknytning”. Derved ligner Haarders udtalelser DF`s, blot i en pænere indpakning.

Jeg er klar over, at loven forhindrer tvangsægteskaber og proformaægteskaber. Men disse er ikke lig med familiesammenføring. I stedet mener jeg, at man skulle lave en australsk inspireret lov, der sagde, at man skal have været sammen i eet eller et halvt år, inden man kan få tilladelse. Derved vil kun ”rigtige” par kunne komme ind.

Lad alle få friheden til at forelske sig! Det må Venstre - Danmarks liberale parti - da kunne forstå!”

Skrevet af Radikal Ungdoms formand i Randers og Hobro, Andreas Steenberg fra Randers, i Randers Amtsavis

Kilde: Randers Amtsavis

Rex, redaktion 11.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam