Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Ikke mere plads i folkeskolen

Debatten kører stadig videre om regeringens nye oplæg om den fremtidige folkeskole, og i dag lader vi Kristeligt Folkeparti komme til orde:


”Regeringen har med den nye folkeskolelov udvidet muligheden for at lave hold på tværs af klasserne. Det bliver af Venstres Jens Chr. Larsen udlagt som et skridt i retning af mere rummelighed og mere plads til, at børn kan udvikle sig i egen takt (JP 30/6-03).
Det er det efter min bedste overbevisning ikke. Når man ser holddelingen i kombination med regeringens meget snærende læseplaner, hvor alle skal kunne det samme samtidig, så bliver det tydeligt, at der med den nye lov netop ikke vil blive taget specielle hensyn.
I den gamle folkeskolelov var der allerede mulighed for holddannelser, når de var pædagogisk begrundet, så hvis det blot var det, man ville, havde der ikke været grund til at ændre loven på det område.

Men regeringens tankegang på folkeskoleområdet har fra starten været præget af økonomiske hensyn samt et ønske om at få opdelt eleverne i fagligt stærke og svage. Det er imod folkeskolens ånd og peger bestemt ikke i retning af en mere rummelig folkeskole - tværtimod.”

Skrevet af Bodil Kornbek, uddannelsesordfører, Kristeligt Folkeparti, i Jyllands Posten d. 3. juli

Kilde: Jyllandsposten

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam