Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Socialt udsatte har ikke råd

Forleden dag bragte vi et indlæg, som handlede om, hvorledes regeringens nedskæringer i lønnen til unge på produktionsskoler gør det så lidt attraktivt at gå der, så man risikerer, at de unge vælger kontanthjælp i stedet for at blive opkvalificerede på en produktionsskole, der jo ikke er SU-berettiget.
I dag har vi så fundet et læserbrev i Jyllands Posten, hvor Søren Søndergaard fra Enhedslisten i samme forbindelse gør opmærksom på en rapport, der lige er udkommet, om udsatte unges vilkår. Han skriver:


”Rådet for Socialt Udsatte, som blev nedsat af socialminister Henriette Kjær, har netop udgivet sin første årsrapport.
Rådet har taget udgangspunkt i regeringens målsætning om bl.a. "at styrke de svagestes muligheder for at skabe en tryg og meningsfuld tilværelse ud fra den enkeltes individuelle behov."

Konklusionen er ikke til at tage fejl af. Regeringen har ikke levet op til sin målsætning, først og fremmest på grund af de nedsatte kontanthjælps-ydelser, der er resultatet af forliget om "flere i arbejde". Den kritik gør forhåbentligt rigtigt ondt langt ind i regeringens rækker. Især den ansvarlige for forliget om nedsatte ydelser, Claus Hjort Frederiksen, har gjort sig fortjent til kritik. Rådet for Socialt Udsatte peger meget præcist på, at nedsatte ydelser medvirker til øget isolation, og dermed modvirker muligheden for at komme ind på arbejdsmarkedet.
Dermed er det igen understreget, at der er tale om asociale besparelser fra regeringens side. En linje, som fortsættes med finanslovsforslagets besparelser på dagpengeområdet. Hvis regeringen opfører sig, som den plejer, kan vi nu forvente, at Rådet for Socialt Udsatte bliver nedlagt.
I Enhedslistens finanslovsforslag har vi foreslået en omfattende genopretning af ydelserne for såvel kontanthjælps- som dagpengemodtagere.

Vi er nemlig enige med Rådet for Socialt Udsatte i, at økonomisk tryghed er en forudsætning for at komme ud af rollen som udstødt af arbejdsmarkedet.”

Skrevet af Søren Søndergaard, medlem af Folketinget, Enhedslisten, i Jyllands Posten d. 19. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam