Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Sommerhuse i kystnære områder

Regeringen har et ønske om at gøre det nemmere at etablere sommerhuse i de kystnære områder, og de synspunkter fremføres her af Venstres lokale folketingsmedlem. Hun skriver følgende:

”Vi har i Danmark en ting, som set ud fra en turists synspunkt er meget vigtig, og det er havet. Danmark har en kystlinie på 7.474 km, og det er i høj grad de danske kyster, som turisterne ønsker at besøge.
Der er skrevet og sagt meget om, at Danmark er for dårlig til at tiltrække flere turister, men én af de ting, vi kan gøre for at få flere turister til Danmark, er at tilbyde den mulighed for at tilbringe en ferie i sommerhus ved havet.
Her kommer jeg så ind på muligheden for, at der åbnes op for udlæg af nye sommerhusområder.

Det regionalplanudvalg, som regeringen nedsatte sidste sommer, har afgivet sin delbetænkning, og i den anbefales det, at der gives muligheder for nye sommerhusområder i nærheden af kysterne.

Sommerhuse kan nemlig ved at tiltrække turister skabe udvikling i de områder, hvor de ligger, og det er af uhyre stor vigtighed for de områder i Danmark, som er præget af at være stagnerede med tilbagegang, faldende beskæftigelse og udvandring af beboere.
De såkaldte yderområder.

Utroligt mange af disse områder ligger faktisk ved kysterne.
Det er derfor oplagt at se på, om den kystnære beliggenhed kan give mulighed for at udvikle erhverv indenfor turisme, og nye sommerhusområder med en tiltrækkende beliggenhed kan tiltrække flere turister, som igen kan give mere liv til området og dermed større beskæftigelse.

Og, nej - jeg foreslår ikke, at man bygger kæmpe syv-etagers monstrummer med tilhørende bilparker direkte ud i havet.
Jeg foreslår, at vi kigger på muligheden for at hjælpe de områder i Danmark, som igen og igen har råbt på hjælp, og for hvem dagligdagen er en lang sej kamp for at overleve.

Vi ved alle, at de danske kyster er værdifulde, og vi ønsker alle at bevare Danmark som et naturskønt land.
Så der skal selvfølgelig foretages en grundig og sammenhængende planlægning (med miljø- og naturmæssige hensyn), før det kan komme på tale at bygge noget som helst.”

Skrevet af Venstre-folketingsmedlem Else Winther-Andersen i Randers Amtsavis tirsdag d. 5. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam